Facebook Pixel

С аромат на пролет

Няма нищо по-вдъхновяващо от пролетните дни, изпълнени с меки слънчеви лъчи, нежен вятър и много цветно настроение. Природата започва да се събужда за нов живот, а с нея се появяват и нашите любими пролетни цветя. Лалета, нарциси, зюмбюли …

Картината едва сега започва да се запълва. А с нея цветовете стават все по-наситени и красиви.

В духа на новия сезон, в тази статия ще Ви представим двете ни любими пролетни цветя. Ще Ви разкажем накратко нещо интересно и как можете да ги съчетаете в букетите, които подарявате.

Лалетата са едни от любимите цветя на дамите.

Те предлагат голямо разнообразие от цветове и видове. Но освен това според легендите червеното лале символизира възраждаща се любов. Точно както пролетта, която със завръщането си, вдъхва сили на цветята да се разлистят. Така и червеното лале е знак за неумиращите чувства, които с времето стават все по-красиви и истински.

Нарциси - с аромат на пролет

Нарцисите са типичен пролетен представител.

Нежни листенца обагрени в ярък жълт нюанс. Това цвете е запомнено от историята като символ на красотата, вярата и изключителната любов. Древните римляни не случайно посрещали победителите в битките с жълти нарциси. А персийския цар Кир го наричал „създание на красотата”.

Така ще приключим тази красива пролетна статия. Надяваме се да сте научили нещо ново за любимите си цветя. Споделете в коментарите на кои пролетни цветя се възхищавате Вие.

Оставете коментар

20 − two =