Facebook Pixel

Еустома – елегантната пъстрота

Не всички от най-красивите цветя идват от  далечни места. Някой можете да ги забележите, докато се разхождате из града. А други, на още по-необичайни места като изоставени сгради, пусти полета и дори пътища.

В тази статия няма да Ви говорим за местата, на които можете да откриете мистериозни красоти. Вместо това ще Ви представим едно не толкова известно, но изключително цвете.

Въпреки екзотичното си име, еустомата е широко разпространена в САЩ. Много често можете да я срещнете на пустите полета, гористите местности и дори понякога в пространствата между блоковете. Но това, което прави еустомата толкова привлекателна е нейната пъстрота.

Еустома – елегантната пъстрота
Еустома – елегантната пъстрота

Тя привлича погледите още при разцъфването си. Когато понякога е изпъстрена не с един, а с няколко цвята. Освен това, това цвете може да се развие изключително бързо и да израсне в почти всякакви условия. Това я прави подходяща и за отглеждане в градина и у дома.

Нейната символика е също толкова дълбока колкото и на червените рози. Еустомите имат силно значение, но с лек модерен привкус. Те споделят със света посланието за мир, силни чувства към някой друг, дълъг и щастлив живот, силно приятелство. И дори възхищение към любим човек.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сте харесали това необикновено цвете. Следете нашия блог, защото в следващата статия ще Ви споделим три малко известни факти за еустомите.

Оставете коментар

16 − 11 =