Facebook Pixel

Източната кралица на цветята

Лятото продължава, а с него хората не спират да се радват на цветните си градини и любимите цветя. И докато някой пътуват, странстват из света и се наслаждават на чуждите култури, други от сега започват да се чудят с какво да разнообразят градината и дома си през есента. Разбира се, летните цветя като гладиолите и далията са изключително красиви, но понякога е хубаво да се подготвим за новия сезон от рано. А от Септември ни дели по-малко от месец.

Затова в тази статия ще Ви представим едно от любимите ни цветя – хризантемата. Тайнствена и загадъчна, но в същото време красива и нежна. Подходяща не само за букети за различни поводи, но и за цветно допълнение към цветята в градината Ви.

Но знаете ли, че…

Хризантемата е наричана „Източната кралица“? Това наименование е свързано с азиатските ѝ корени и дълговековната ѝ история. Независимо, че името ѝ е с гръцки произход, то родината на това красиво растение е Китай. Там през 15 век, местните жители я култивират и се превръща в един от символите им, наред с бамбука, орхидеята и сливовия цвят.

Но едва по-късно, когато е пренесена и в Япония, тя се превръща в символ на есента, на спокойствието и дълголетието. Там, хризантемата получава името „Вечерно слънце” и дори е избрана за символ на императора.

Ако обичате хризантемите, можете да разгледате нашия онлайн магазин и да изберете прекрасен букет за Вашите близки. Очаквайте скоро нови интересни статии от света на цветята.

Оставете коментар

sixteen − two =