Facebook Pixel

Можете ли да откриете разликите между модерните изкуствени цветя и свежите такива?

Можете ли да откриете разликите между модерните изкуствени цветя и свежите такива?

Можете ли да откриете разликите между модерните изкуствени цветя и свежите цветя

В миналото, изкуствените цветя асоциирали към всичко друго, но не и към усета, който носели свежите цветя. Материалите, от които били изработвани самите цветя, не били достатъчно качествени, така че да приличат досущ на истински, а по-скоро приличали на несполучливи копия на красивите и ароматни цветя.

Е, все пак вече сме напреднали и понятието изкуствено цвете включва голямо разнообразие от продукти, които да пасват на всеки бюджет и вкус – от по-достъпните и семпли цветя, с които всеки техен любител би искал да освежи своя дом, до по-изтънчените и изпипани до най-малкия детайл букети, подхождащи дори и на най-претенциозния вкус.

Днешните изкуствени цветя биват различни видове – сухи цветя, такива направени от копринен материал, сухи клонки и др. Казано с други думи, ако цветята не са свежи, те обикновено се причисляват към категорията, наречена изкуствени цветя. Напредването на технологиите е създало такива продукти, които биха могли да заблудят дори и най-големия познавач на различни растителни видове, в частност цветята, тъй като днешните изкуствени цветя имитират до неузнаваемост по цвят и тексура истинските такива.

В сравнение със свежите цветя, чиито живот трае от една до две седмици, изкуствените цветя могат да запазят качеството на материала, от който са изработени и яркостта на цветовете си поне няколко години. Като бонус, изкуствените цветя не се нуждаят от вода или светлина, затова могат да бъдат съхранявани във всякакъв вид кашпа, навсякъде в дома.

Друга важна подробност са стеблата на изкуствените цветя. По-голямата част от тях при този тип цветя са сравнително къси. Затова ако сте почитатели на по-високите изкуствени растения, най-добрият избор са ръчно изработените такива, при които се използват материали от сухи растения. Ръчно направените цветя могат да бъдат изработени в различни размери, както и форми, тъй като стеблото често бива направено от огъващи се метални материали.

Такъв пример може да бъде цветето скелет или цветето лилиум, които имат цветни венчелистчета, изработени от изсъхнали листа на дървета, които са ръчно боядисани.

Все по-голяма популярност набират цветята „sola“, изработени от истинско растение „ sola“, растящо в оризовите полета на Югоизточна Азия и представляват възобновяем ресурс. Тези растения се изсушават и разрязват на малки листчета, които да се използват за венчелистчета на изкуствени рози, магнолии, гладиоли и много други. Цветето „sola” е меко и финно на допир, тъй като е направено от истински растения и притежава топлината и реалистичния вид на истинските цветя.

Изкуствените цветя никога няма да заемат мястото на свежите цветя, но ако искате да имате растение, което да има естествен вид, можете да откриете много интересни алтернативи.

При нас от Бутик Лилия можете да откриете разнообразие от свежи и ароматни букети, с които да зарадвате Вашите близки или да украсите дома си.

Можете ли да откриете разликите между модерните изкуствени цветя и свежите

Коментари (1)

Доста интересна статия !

Оставете коментар

ten − 5 =