Facebook Pixel

Три интересни факта за лалетата

Ако следите нашия блог и онлайн магазин, вероятно вече знаете колко много обичаме цветята. За нас е удоволствие да създаваме най-прекрасните авторски букети и да Ви подаряваме частица от природата. Освен това обичаме да Ви говорим за темите, които най-много Ви вълнуват – какви цветя да изберете за сватбения си ден, кои са най-подходящите цветя за различните поводи и други. Но този път ще разчупим малко темата и ще се фокусираме над най-харесваните пролетни цветя – лалетата.

Красиви и нежни. Лалетата носят в себе си полъха на пролетта и поставят началото на топлите месеци. Знаете ли, че…

Формата на лалетата е в основата на името им. То произлиза от персийската дума „delband“, което означава симетричен.

Преди в миналото лалето е било наричано: „Принца на цветята“. През 1600 година са били най-ценените и скъпи цветя и стрували 10 пъти повече от домовете на повечето хора. В сравнение с доходите на средната класа, цената на лалета е надвишавала доходите им за цяла година.

Три интересни факта за лалетата

Обикновено този вид цветя са известни с ярките си и слънчеви цветове, но всъщност са били култивирани в почти всеки нюанс освен синьото. Най-известния вид лалета са: „Кралицата на нощта“, които са обагрени в дълбоко пурпурно. Цветът е толкова тъмен, че изглежда почти черен и много бързо добива голяма популярност.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да Ви е харесало да научите нещо ново за любимите Ви цветя. Следете нашия блог, защото ние ще продължаваме да Ви изненадваме.

Коментари (1)

Катя Павлова

Обичам лалета! Всяка година си засаждам в градината и им се радвам цяла пролет. Браво за статията, някой от фактите изобщо не ги знаех.

Оставете коментар

17 − six =