Facebook Pixel

Три интересни факта за хортензиите

В предишната статия Ви представихме как можете да подарите вечността на любимата жена. Ако се пропуснали да го направите, все още не е късно. Разгледайте нашите цветя в кутия и изненадайте половинката си малко преди празниците. Но ако искате да бъдете оригинални и да заложите на нещо познато, но красиво изберете хортензиите.

В тази статия ще Ви представим хортензиите – един от най-популярните и красиви цветя. Ще разведрим мрачната зима и ще внесем малко топлина с любимите ни хортензии и във Вашия дом. А и освен това ще Ви запознаем с няколко интересни факта и защо все повече хора избират точно хорнетзиите при доставките на цветя за град Варна.

Знаете ли, че…

Можете да научите много за хортензиите от името им – „Hydrangea” (хидрагения). Буквално името на това красиво цвете означава вода и плавателен съд или казано по друг начин воден съд.А от там и сами можете да се досетите, че хортензиите обичат водата. Затова е важно почвата им да се поддържа влажна през цялото време.

Хортензиите произхождат от Азия и са широко разпространени във всички азиатски страни. В Япония се вярва, че ако някой ти подари розова хортензия това означава, че притежаваш сърцето му. Това е така, защото хората оприличават цветът и формата на цветето на малко сърце.

Според една легенда, японския император толкова наранил жена си с пренебрежението си, че тя отказвала да му говори. Тогава той ѝ подарил розови хортензии като символ на любовта и благодарността му, че е до него.

През средновековието подаряването на хортензии можело да значи: „Благодаря Ви за разбирането” или че човекът, на който ги подарявате е горд и самоуверен.

Това са само някой от интересните факти за това прекрасно цвете. Ако и Вие искате да изразите чувствата си, не се колебайте да поръчате доставка на цветя за град Варна. Нашият екип ще достави цветята за град Варна бързо и надеждно.

Потърсете ни на телефон: +359885996552 или Email: g.manov@internetreklama.bg

Оставете коментар

fourteen − seven =